torstai 31. heinäkuuta 2014

Mitä sait lahjaksi kesältä?


Onnistuitko nappaamaan kiinni kesän tarjoilemista kellottoman ajan hetkistä? Villiinnyitkö kohtaamisesta luonnon kanssa avartunein aistein? Hurmasiko kiireettömyys sinut vapauden tunteeseen, jossa ei ollutkaan pakko suunnitella seuraavaa tehtävää? Haluaisitko jatkaa elämää lempeämmässä kesämaailmassa ilman suorittamisen tiukkoja aikatauluja?

Jokainen kesä ja jokainen loma muuttaa meitä vähän. Löydämme jotain uutta itsestämme. Muistamme, mistä pidämme ja mikä tuo meille iloa ja rentoutta tai riisuu rooleja yltämme. Tarvitsemme näitä tuulahduksia keveämpien askelten niityiltä tai liplattavien rantavesien laitureilta. Taidamme tarvita myös siirtymäriittejä täyttyvien kalentereiden kiihkeämpään tempoon. Mikäpä estäisi meitä poimimasta joitain matkamuistoja kesästä mukaamme?

Joinain verkkokeinuhetkinäni pilvenhattaroiden katselun välissä olen leikkinyt Pinterest -leikkiä ja kerännyt ideoita työtilojen luovaan virittelyyn. Koska rennot hetket näyttävät edesauttavan ideoiden synnyttelyä, siirrän verkkokeinun toimistooni. Koska aistien avartuminen avartaa maailmaani, lainaan kesältä muutamia luonnonläheisiä sisustuselementtejä pitämään tunnelmaa yllä. En aio vielä luopua kesämusiikkikansiostanikaan. Tallennan puron solinaa, sateen ropinaa ja tuulen huminaa rentoutushetkieni albumiin ja pidän sen käsillä, kun olen jälleen vaarassa juosta luovuuttani ja tehokkuuttani lujempaa. Roikun kesässä kiinni niin kauan kunnes syksyn energiat tempaavat minut lentoon. Rennompien rooliasujen väljyydestä haluan kyllä silloinkin nauttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti