Huone 5: Mielen hallinta

Mielenhallinnan huone
Ajanhallinta on mielen ja kehon hallintaa.  Kiireen kokemus on yksilöllistä. Sen tunnistaa niin kehossa kuin korvien välissäkin.

Avainkysymyksiä:
YKSILÖN NÄKÖKULMASTA
Miten rauhoitan levottoman mielen? 
YHTEISÖN NÄKÖKULMASTA
Miten leikkaamme siivet kiirepuheelta? Jos olisi olemassa kirkkaiden ajatusten hautomo, millainen se olisi? Miten voisimme panostaa kiirevapaisiin vyöhykkeisiin työpaikallamme?

2 kommenttia:

 1. Ajatukset => Tunteet=> toiminta. Sisäisen puheesi vaikuttaa ajatuksiisi ja luo sinulle tunnetiloja, jotka näkyvät toiminnassasi: - myönteisiä tai kielteisiä.

  Mitä vahvemmin ajattelet myönteisiä asioita, sitä vahvemmin myös luot mielellesi myönteisiä tunnetiloja – kuin ilmaisia hyviä lahjoja itsellesi! Päätät siis itse valita asenteen, jolla suhtaudut asioihin, olivatpa ne sitten mitä tahansa. Myönteinen tunnetila heijastuu myös toimintaasi ja lähtee kuin lumipallo lisäämään myönteisyyttä. Se säteilee myös ympäristöösi.

  Vastaavasti negatiivinen energia tarttuu – tarvitset voimakkaan rokotuksen positiivisuutta jotta saat pidetyksi itsestäsi irti tuon kielteisyyden. Kielteisyydessä rypeminen vie vaan syvemmälle – kohti likakaivon syövereitä. Miksi itse rypeä kaivon pohjalla, kun itse voit päättää suhtautumisesi?

  Lisää sisäistä positiivista puhettasi itsellesi – mielessäsi ja tunnet asiat myönteisempinä tunnetiloja. Samalla vahvistat matkaasi kohti aurinkoisempaa näkymää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs opettajani totesi, että me luomme mieltämme koko ajan. On meistä kiinni, miten sen haluamme tehdä. Voimme päättää, että reagoimme asioihin rakentavasti tai voimme valita barrikaadit ja taistelijan asenteen. Elämä on sarja valintoja, joiden seurauksena tuotamme itsellemme - ja toisillemme - kärsimystä tai rakennamme kokemustemme pohjalta parempaa tulevaisuutta. Jokainen hetki on valinnan hetki mihin suuntaamme ajatuksemme. Juuri niin kuin sitä ja sen voimaa kuvasit.

   Poista