sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Saako oppiminen ja oivaltaminen olla kivaa ja viihdyttävää?

Olimme avanneet Hyvinvointipörssin, jossa osallistujat pääsivät sijoittamaan Onnellisuuden pankin valuuttaa erilaisiin itselleen tärkeisiin aikavalintoihin. Onnistuneen ja oivalluttavan tilaisuuden jälkeen nuori opiskelija kysyi, onko kiireenkesytys show. Jäin miettimään vastausta tuohon vähän hämmentäväänkin kommenttiin.
Kiireenkesytyksen päätarkoitus ei ole olla kivaa ja viihdyttävää, vaikka kehittämämme menetelmät tempaavat erilaiset kiirehtijät ja yhteisöt mukaansa. Tavanomaisten hyvien vihjeiden tarjoamisen sijaan autamme asiakkaitamme tunnistamaan heidän ulkoa ja sisältäpäin tulevat haasteensa, valikoimaan oman prosessinsa suunnan ja mikroaskeleet ja näin sitoutumaan heille tärkeän muutoksen tekemiseen. Kiireenkesytyksen toimivuus tulee tiedostamisesta, itse tehdyistä valinnoista ja sisältä käsin motivoitumisesta. 
Vähän kokeneempi valmentajamme kuvasi sitä näin. - Kiireenkesytys pitää vastuun itse ihmisellä. Se ylläpitää arvostavaa ja myönteisviritteistä dialogia. Näin voi syntyä yksilön omia, uusia oivalluksia, mikä lisää sitoutumista ja myös pysyvää juurtumista elämään ja arkeen. Vinkitkin ovat hyviä, mutta pelkkä temppuosasto koskettaa vain pintaa.

Jatkamme aikaan ja työn haasteisiin liittyvien kysymysten parissa myönteisissä ja tuleviin valintoihin keskittyneissä tunnelmissa. Meitä valmentajia ohjaava tienviitta on se, miten tieto siirtyy käytännöiksi. Sitä varten Kiireenkesyttäjien talon yhdeksässä huoneessa on runsaasti motivaatioaineksia. Myös aika viihdyttäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti