lauantai 1. maaliskuuta 2014

Ammattitaitoa vai luonnonlahjakkuutta?

Heti ensimmäisenä päivänä, kun ammattitutkintoon tähtäävät kiireenkesytysopinnot alkoivat, nuoret konsultit ja projektipäälliköt nostivat esille erään työelämän ilmiön. Haasteet hallita lukuisia vaativia tehtäviä samanaikaisesti ja selviytyä tiukoista aikatauluista näkyvät palvelukseen halutaan ilmoituksissa: Innostutko nopeatempoisesta ja usein ennalta-arvaamattomamasta työstä?... Sinulla on hyvä paineensietokyky.... Kykenet hoitamaan montaa asiaa samanaikaisesti kiireisissäkin tilanteissa.

Kuka nuorista työelämää aloittelevista on saanut valmennusta kiirehaasteiden kanssa selviytymiseen? Etsivätkö työnantajat luonnonlahjakkuuksia? Sellaisia, jotka pitävät ajatuksensa kirkkaina tilanteessa kuin tilanteessa. Heillä on erinomainen läsnäolon taito, joka auttaa heitä sieppaamaan hiljaisia viestejä rivien välistä. He pystyvät keskittymään yhteen asiaan ja kohtaamiseen kerrallaan, eikä stressi onnistu jumittumaan heidän harteilleen. Reippaat otteet, mutta levollinen mieli ovat heidän tavaramerkkejänsä sinkoilipa yllättäviä tilanteita tai jatkuvia keskeytyksiä miltä suunnalta tahansa.

Nuo yritykset ilmoitusten takana kilpailevat parhaista osaajista. Kuinka moni niistä tarjoaa uusille työntekijöilleen heti valmennusta kiireen kesyttämiseen? Keinoja omaan arkeen ja omista terveistä rajoista huolehtimiseen sekä yhteistyöhön erilaisten kiirehtijöiden kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että tällaisen valmennuksen tarjoaminen olisi selvä etu rekrytoinnissa. Koko henkilökunnan kiireenkesytystaidot palkitsevat työnantajan terveempinä, luovempina ja suorituskykyisempinä työntekijöinä, joiden on helpompi myös iloita työstään. Työn suunnitteluun ja kehittämiseen osataan ottaa aikaa vaikka pieninäkin annoksina. Samalla vanhat tämän ajan haasteisiin sopimattomat työn tekemisen mallit pystytään tunnistamaan ja korvaamaan toimivimmilla. Edellä kulkija organisaatiot ovat jo tähän havahtumassa, mutta näille keväällä 2015 ammattitutkintonsa suorittaville kiireenkesyttäjille riittää kyllä urakkaa vielä pitkäksi aikaa. Tervetuloa talkoisiin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti