maanantai 24. helmikuuta 2014

Kiireenkesytys on luovuusystävällinen konsepti

Tällä viikolla se alkaa. Toistakymmentä tulevaa Kiireenkesytysvalmentajaa pääsee nauttimaan niistä ideoista, oivalluksista, työmenetelmistä ja tutkimustiedon käytäntöön sovelluksista, joilla reilun kymmenen vuoden ajan on kesytelty tämän (ja muutaman muunkin) valtakunnan kiireitä. En vielä tiedä, mitä he odottavat puolentoista vuoden opinnoiltaan, mutta tiedän hyvin, mitä en ole valmis heille antamaan. He eivät tule saamaan monistettavaa pakettia, jota jakaessaan viisaina konsultteina tai työkulttuurinsa kehittäjinä voisivat kertoa valmiit vastaukset kiireen taltuttamiseksi työpaikoilla. Ei sittenkään, vaikka monet asiakkaat sitä toivoisivat. Kiireenkesytys on luovuusystävällinen konsepti ja juuri siksi siinä on voimaa. 

Kutsun nämä tulevat asiantuntijat ja oivalluksiin opastajat tutustumaan kaikkiin Kiireenkesyttäjien talon huoneisiin, yhdeksään isoon teemaan, jotka vahvasti liittyvät yhteen aikamme haasteista ja sen myötä koko työn idean suureen muutokseen. Samalla, kun emme lupaa viisastelua ja valmiita reseptejä, otamme itsellemme toisenlaisen roolin asenteen muokkaajina, inspiroivan oppimisilmapiirin rakentajina ja oivalluksiin kannustavien työmenetelmien tarjoajina. Kaiken takana on luja luottamus siihen, että kaikki asiakkaamme ovat fiksuja ja myös luovia. Sopivasti rohkaistuina he näkevät nopeasti moniakin mahdollisuuksia olla samalla tehokkaampia työssään ja nauttia siitä, mitä saavat aikaan. Inspiraatiotulien sytyttäjiksi, oivalluksiin opastajiksi ja kutistuneiden kukoistuttajiksi nämä uudetkin valmentajat ovat ryhtymässä. Jokaisessa talon yhdeksästä huoneesta he tulevat ihmettelemään, ideoimaan ja innostumaan siitä luovuudesta, joka synnyttää näiden Kiireenkesytys-valmentaja-myynti-markkinointiopintojenkin aikana uusia tapoja temmata työyhteisöjä ja yksilöitä mukaan kestävän hyvinvoinnin kehittäjiksi.


On paradoksi, että Kiireenkesytysvalmennuksessa voi tapahtua nopeaa muutosta. Perustehtävä saattaa kirkastua. Esimies saa eväitä uudenlaiseen johtamiseen. Toimivammista pelisäännöistä sopiminen vapauttaa turhautumiselta. Emme suinkaan väitä, etteikö kiire voisi olla kivaakin. Jotkut meistä rakastavat vauhtia enemmän kuin toiset. Ja aikansa palvelleista huonoiksi käyneistä toimintamalleista kannattaakin luopua heti. Uudet valmentajat pysähtyvät jokaiseen Kiireenkesyttäjien talon huoneeseen riittävän pitkäksi aikaa tutustuakseen sen mahdollisuuksiin kunnolla. Mutta tositoimiin valtakunnan kiireiden kesyttämiseksi he lähtevät saman tien. Paras oppimislaboratoriohan on siellä, missä työ tehdään ja turha hoppu on saatava kuriin. Aika muutokselle on nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti