sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kiihdytämme Kiireenkesytyksestä Suomen menestyksen rakentajan

Tänä keväänä Kiireenkesytyksessä alkaa uusi vaihe. Konsepti syntyi reilut kymmenen vuotta sitten. Vuosien myötä kasvanut ammattilaisten verkosto on  hyödyntänyt mainioita menetelmiä työyhteisöjen kehittämisessä ja erilaisissa töissään. Työvälineet ovat käytössä niin valtionhallinnossa, suurissa kaupungeissa kuin pankkisektorillakin. Monille kouluttamilleni valmentajille Kiireenkesytys luovine työkaluineen on tarjonnut uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia. Valmentaessani ja kirjoittaessani kirjoja kiireestä ja työelämän muutoksista, olen päässyt sisälle kiinnostaviin muutostarinoihin. Ja lisää, seuraavaksi avarammalta, yhteiskunnalliselta tasolta, on tulossa.

Kehittäessäni konseptia ja iloitessani yhteistyöstä ammattilaisten kanssa, olen kerta toisensa jälkeen hämmästellyt sitä, miten nopeasti hyvinkin erilaisissa yhteisöissä löydetään luovia ideoita ja  tartutaan tuumasta toimeen tekemään asioita fiksummin. Aloitimme enemmän itsensä johtamisen teemoilla, mutta pian konsepti osoitti soveltuvuutensa työyhteisöissä tarvittavien muutosten vauhdittajana. Yhteisön kiireiden kesyttäminen on työn suunnittelua ja organisointia, mutta se edellyttää pysähtymistä, yhteisen suunnan varmistamista ja kirkastuneita rooleja yhteisessä menestystarinassa. Vierailut vertauskuvallisessa kiireenkesyttäjien talossa ovat kannustaneet työyhteisöjä luopumaan toimintatavoista, jotka eivät enää palvele tässä ajassa. Mikroaskeleet kohti suuriakin muutoksia ovat käynnistyneet vaivatta.

Vaikka iloitsen Kiireenkesytyskonseptista ja sen hedelmistä, haluan että saamme aikaan vielä enemmän. Samalla, kun Suomi, sen työyhteisöjen ja yksilöiden muutospaineet tulevat yhä enemmän yhteiskunnalliselta tasolta, globaaleista muutosvirroista ja talouden paineista, on aika hyödyntää sitä, mitä meillä jo on. Paljon tehokkaammin. Me - tutkitustikin Euroopan Unionin kiireisin kansa - olemme jo oivaltaneet ja oppineet paljon. Kiireenkesytyskonsepti menetelmineen istuu loistavasti ajan haasteisiin ja motivoi meitä ottamaan oman tärkeän roolimme yhä useammissa suomalaisissa menestystarinoissa.  Siihen tarvitaan reilusti lisää osaajia, kiireenkesytyksen ammattilaisia. Jokainen työyhteisö tarvitsee omat kiireenkesyttäjänsä sinne, missä työ tehdään. Uusille valmentajille on tilausta. Keväällä käynnistyy koulutus, jonka tavoitteena on 30 uutta ammattilaista tänä vuonna.

Vuonna 2017, kun Suomi täyttää 100 vuotta, voimme juhlia omaa rooliamme suomalaisen menestystä mahdollistavan työkulttuurin rakentajana.

Ota minuun yhteyttä, kun tahdot mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti