tiistai 3. helmikuuta 2015

Huolestumisen mestarin Happy Hour

Jotkut meistä ovat taitavia kuvittelemaan potentiaaleja vaaroja ja tulossa olevia epäonnistumisia. Vilkkaalla mielikuvituksella varustetut henkilöt yön synkkinä hetkinä ottavat tästä taiteenlajista kaiken irti. Yleensä Huolestumisen mestarin visiot ovat jossain tulevaisuudessa, ei tässä hetkessä. Energiaa nuo kurjat kuvitelmat kyllä vievät, etenkin jos niiden kumppanina on huonot yöunet. Yöllä myös varjot kasvavat suhteettomiksi ja kaikki se osaaminen, mikä meillä on, unohtuu. Tilastojen mukaan meillä suomalaisilla on runsaasti univaikeuksia. Paljon niistä johtuu työperäisestä stressistä. Ehkä olemme kehittäneet huolestumisen mestaruuden kulttuurin kumppaniksi tunnolliselle velvollisuuksien suorittamiselle.

Me ihmiset olemme erilaisia. Paitsi, että ulkopuolinen maailma aiheuttaa meille paineita, synnytämme niitä myös itse sisältäkäsin. Yksi haasteistamme on se, ettemme samaan aikaan voi olla syvästi huolissamme ja yhteydessä omiin parhaisiin resursseihimme. On myös vapautettava itsensä huolien ansasta sellaiseen kirkkaaseen hetkeen, jossa pystyy arvioimaan, onko uhka todellinen ja onko se jotain sellaista, minkä pystyy ennakolta estämään tai tekemään sille jotain. Se, että on jatkuvasti turhaan huolissaan ja kantaa harteillaan asioita, joihin ei voi vaikuttaa, on energiataloudellisesti surkea valinta. 

Oma kokemukseni on, että Huolestumisen mestarin kanssa voi tehdä hyödyllisiä sopimuksia. Se suostuu kyllä huolivapaaseen yöhön. Sitä kannattaa kiittää niistä ennakkovaroituksista, joiden ansiosta pystyn ehkäisemään ei-toivottuja tapahtumia tai tekemään jonkin asian fiksummin. Ja huolivapaa Happy Hour kesken kiireistä päivää, jolloin tekemättömät työt vievät voimavaroja ennen kuin hommaan on vielä käynyt käsiksi, tuottavatkin yllättäen sujuvamman tekemisen meiningin. Vuosien myötä oma Huolestumisen mestarini on myös aika lailla laiskistunut. Olemme molemmat huomanneet, että energiaa on mennyt ihan hukkaan. Useimmat hälytykset ovat olleet vääriä. Olemme päättäneet ottaa asiat rennommin ihan mukavuuden halusta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti